postheadericon Інструменти для приготування суші своїми руками

Всі ми любимо японську кухню!  Суші, роли, локшина, сасімі і різні делікатеси користуються незмінною популярністю не тільки в Японії, але і по всьому світу! Але чи багато хто з нас пробував самостійно готувати ці дивовижні страви?

А якщо все-таки пробували готувати, то як?  Вірніше за допомогою чого?  Думаєте дивне питання?  А чи знали ви, що приготування їжі в Японії це цілий ритуал, в якому головну роль грають, далеко не інгредієнти!  Так, так Ви все правильно зрозуміли!  Головним у приготуванні, в Країні Вранішнього Сонця, прийнято вважати кухонне начиння!

Що ж у ньому такого незвичайного, подумаєте Ви?  Насправді все!  Це не просто посуд, це цілий арсенал для приготування улюблених страв справжніх японців!  Що ж до нього входить?

Вок

Це кругла глибока сковорода з опуклим дном маленького діаметру діє за принципом жаровні.  Завдяки своїй формі, приготування їжі в Вок не вимагає великої кількості масла, що робить страви менш жирними.  А завдяки своїй формі продукти в ній швидко обсмажуються і виходять більш ароматними, овочі ж залишаються хрусткими.

З локшиною тепер все зрозуміло, а що ж нам буде потрібно для приготування суші та ролів?

О`хіцу

Простіше кажучи, контейнер для рису.  Незамінний предмет в японській кухні, адже рис є головним інгредієнтом в більшості страв!  У нього перекладають готовий відварений рис і в ньому ж зберігають рис, що залишився від трапези.

Макісу

Або рогожа для ролів.  Ось про неї знає багато хто.  Це дерев’яний килимок з тонких переплетених перекладин, необхідний, якщо Ви хочете зробити акуратні роли, надаючи їм класичну форму циліндра, квадрата або трикутника.

Формочка для карбування

Думаєте, що це за звір такий?  А це спеціальні форми, за допомогою яких Ви, з легкістю, зможете вирізати хитромудрих птахів і квіти з простих овочів!  Верхом майстерності в Японії вважається вміння вручну вирізати ці маленькі шедеври, але більшість кухарів користуються саме цими формочками.

Куси-шампур

Ці дерев’яні міні-шампури в Україні часто називають шпажками.  Використовують їх для приготування кальмарів, креветок і деяких видів риби.  Вони сприяють збереженню або поліпшенню вихідного виду риби або, у разі кальмара і креветок, не дають морепродуктам згортатися.

Манаіта

Якщо перекладати на українську, то обробна дошка.  Вважається дуже важливим вибрати відповідну дошку, адже в перекладі з японської «ітамае» (шеф-кухар) означає «перед дошкою».

Утіва

Віяло для обсушування рису.  Виготовляється зі спеціального паперу або шовку, однак при бажанні, можна замінити звичайним картоном або папером.

Саібасі

Палички.  Існує 2 види паличок: короткі (їх використовують для їжі) і довгі (їх використовують для приготування страв, розмішування і укладання готових шматочків).

Агемоно набе

У перекладі «горщик для смажених продуктів».  Виготовляється з чавуну або латуні.  У формі спеціально передбачені товсті стінки для глибокого прожарювання продуктів у маслі.

Донабе

У перекладі «глиняний горщик».  Цей горщик виготовляють з особливого сорту глини і готують в ньому на відкритому вогні.  Найчастіше з його допомогою готують їжу прямо на столі на газовому пальнику.

І багато, багато іншого.

Як бачите японська кухня вимагає наявності багатьох специфічних кухонних інструментів,тому для багатьох буде актуальною послуга відповідно до якої можна здійснити заказ и доставку суши у http://www.barbarisbar.com.ua/ в ресторані “Barbaris”. Там готують смачні суші за доступною ціною.

Читайте на cайті:


Залишити коментар

Яндекс.Метрика