postheadericon Як приготувати рис для суші?

Японію не даремно називають землею рисових колосків.  Рис для японців вважається одним з основних продуктів.  У давнину, цей злак жителі Японії прирівнювали до грошей.  У цій статті я розповім, як приготувати рис для суші.

У світі налічується приблизно 700 сортів рису.  Японці у своєму кулінарному мистецтві використовують трохи більше 40 видів цієї сільськогосподарської культури.  І далеко не всі вони придатні для приготування суші.  Кращими сортами для традиційної японської страви є Nishiki, Kahomai, Maruyu, Kokuho і Minori.  У нашій країні, непоганий рис для суші випускає компанія “Містраль”.  На упаковки рису з закругленими кінцями написано “Японіка”.

Чому для суші не підходить довгозерний рис?  З двох причин.  По-перше, він володіє малою клейкістю.  А по-друге, вбирає багато води, що потім відіб’ється на смакових якостях суші.

Про те, як правильно приготувати рис для суші можна прочитати на упаковці набору для цієї страви, пляшки з рисовим оцтом і на інших упаковках. Правильно приготовлений рис для суші повинен бути пишним і трохи розсипчастим.

Рис варять без додавання спецій, солі і масла.  Попередньо його потрібно промити.  Роблять це в невеликій ємності, часто міняючи воду.  Як тільки вода з рисом стане прозорою, то процедуру мийки рису можна припинити.

Рис залишають у чистій воді на 25-30 хвилин.  За цей час він вбере необхідну кількість води і буде готовий для подальшого приготування.

Набряклий рис кладуть у каструлю.  На склянку рису необхідно 1,3-1,5 склянок води.

Перед початком варіння рису для суші, каструлю в якій він знаходиться, необхідно закрити кришкою.

Варять рис на середньому (або трохи більшому) вогні.  Як тільки вода закипить, на кілька секунд збільшують вогонь на максимум, а потім зменшують до рівня нижче середнього і варять рис ще п’ять хвилин.

Як тільки п’ять хвилин минули, вогонь ставлять на мінімум і залишають каструлю на плиті ще десять хвилин.

Після десяти хвилин плиту вимикають, але каструлю з рисом для суші залишають на ній ще вісім-дев’ять хвилин.  Тільки після всіх стадій варіння рису можна відкрити кришку каструлі.  Якщо ви все правильно зробили, то в каструлі не повинно залишитися води.  Половина її википить, іншу половину вбере в себе рис.

Якщо ви не любите готувати але обожнюєте японську кухню, то ви завжди можете замовити суші з доставкою у “http://tuktuk.ua/” від ресторана “Tuk-Tuk”.

Читайте на cайті:


Залишити коментар

Яндекс.Метрика